About Mookee

Mookee ialah platform E-Dagang (Online Shopping) yang ditubuhkan pada tahun 2019 oleh sekumpulan bekas pasukan Alibaba yang mengkhususkan diri dalam mengembangkan platform e-dagang.

Mookee mematuhi konsep “setiap orang boleh membuka kedai’, menyediakan rangkaian bekalan sehenti dan penyelesaian pembukaan kedai kepada ahli untuk membantu lebih ramai orang membuka kedai mereka sendiri.

Di Mookee, ahli bukan sahaja dapat membeli 80% barangan rumah harian mereka dengan harga borong, tetapi juga berkongsi barang dengan rakan untuk mendapat manfaat.

Mookee telah mula membuka cawangan di Malaysia pada penghujung tahun 2020.

 

PRODUK MOOKEE

Mookee kini mempunyai lebih 100,000 produk dalam pelbagai kategori dan sedang dalam proses untuk mencapai mensasarkan 500,000 lagi produk.

Antara produk yan terdapat di APP Mookee

 

RANTAIAN BEKALAN MOOKEE

Gudang pintar di Yiwu International Trade City, China, seluas 20km
dimana ia dapat menyokong kapasiti lebih daripada 100 ribu pesanan satu hari.

IBU PEJABAT DAN CAWANGAN PEJABAT MOOKEE

Mookee ditubuhkan oleh sekumpulan bekas pasukan Alibaba, yang mengkhususkan diri dalam mengembangkan platform e-dagang. Mookee mengintegrasikan sumber pengeluar dan menguruskan rantaian bekalan secara digital untuk menyediakan ahli dengan produk kehidupan yang baik di seluruh dunia.

PENGASAS MOOKEE

Miao Wei – Pengasas & CEO

• Pengalaman lebih daripada 10 tahun dalam pertukaran barangan antarabangsa & eDagang, merupakan Pensyarah Senior daripada e-Dagang Alibaba.

• Pada 2011, beliau menubuhkan perniagaan eksport dalam talian untuk barangan isi rumah & penjual antarabangsa pada peringkat awal, serta transaksi melebihi 10 juta RMB dalam setengah tahun.

Shen Jia Chen – Ketua Logistik

• Bekas Pengurus Besar daripada Alibaba Onetouch Partner, Saygood International Logistics Co., Ltd.

• Pangkat Senior daripada Logistik Antarabangsa & Pengalaman Rantaian Bekalan, terlibat dalam perniagaan Import & Eksport & sebagainya.

Lin Xin – Ketua Rantaian Bekalan

• Berkhidmat sebagai guru di Alibaba dan Taobao University; memenangi juara jualan tahunan serantau.

• Mahir menyatukan bekalan-bekalan berjenama.

PASUKAN TEKNIKAL

Miao Wei

 

Shen Jia Chen Lin Xin Li Shi Zhuang

>> Daftar Percuma <<